Un nou ecosistema d’Economia Solidària aflora i s’estén a Horta-Guinardó! Nous reptes pel 2019.

 

 

Ecosistema: sistema complex i dinàmic referit als hàbitats, les relacions entre els éssers vius que hi habiten i els flux d'energia i matèria que hi tenen lloc. 

Després de tres anys picant pedra, impulsant i promovent l’Economia Solidària i el Consum Responsable a Horta-Guinardó, en totes les seves formes, des de la creació o impuls de cooperatives i associacions de nova creació, fins l’organització d’activitats específiques de divulgació (xerrades, taules rodones o grups de treball) o d’accions al carrer (fires i mercat de pagesia), el 2019 es presenta d’allò més prometedor.

Que ens trobem amb un fenomen en ebullició és una evidència pels que coneixem el territori. Creix amb força sostinguda el nombre de persones consumidores, veïns i veïnes que reclamen altres lògiques de consum més saludables i compromeses amb l’entorn, alhora que sorgeixen amb persistència noves iniciatives i petits comerços orientats a cobrir aquestes necessitats emergents. Els agents clau i les institucions del territori es van posicionant i fent-se visibles entorn l’ESS, alhora que nous agents apareixen i s’incorporen. Entre totes, i especialment aquelles amb voluntat de sumar i que veiem en la diversitat una avantatge més que una amenaça, es comença a articular i teixir una trama al llarg i ample del Districte que conforma el “sotabosc” necessari perquè altres lògiques socio-econòmiques de producció, distribució, comercialització, consum, estalvi, inversió i participació es facin un lloc, es posin en valor  i es consolidin en el territori.

Un ecosistema local d’economia solidària al territori comença a germinar i a agafar forma. El compost per a la conceptualització d’un  Mercat Social a Horta-Guinardó està llest. S’apropa el moment d’imaginar-nos un Espai Participat d’ESS i Consum Responsable d’Horta-Guinardó? Properament anirem desgranant algunes de les claus d’aquest nou ecosistema en creació, tot un repte pel 2019. T’hi sumes?

 

 

 

 

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?